Over ons

Sinds de oprichting in 1994 zet Stichting Thaysa zich in voor de ondersteuning van projecten geleid door pater Gabriël Hofstede in Brazilië. De stichting ontstond uit een persoonlijke adoptie-ervaring en groeide uit tot een organisatie die financiële hulp biedt aan verschillende projecten.

Doelstellingen

Het oorspronkelijke doel was om pater Gabriël drie jaar lang financieel te ondersteunen. Dit is echter uitgegroeid tot meer dan 15 jaar van betrokkenheid bij diverse kleinschalige, kortlopende projecten. De focus ligt op het bieden van hulp aan gemotiveerde jongeren en gezinnen, vaak via sponsoring van studies of directe financiële ondersteuning.

Projecten en Sponsoring

Stichting Thaysa fungeert als tussenpersoon voor sponsors die financiële steun bieden. Het geld wordt doorgestuurd naar pater Gabriël, waar het wordt gebruikt voor specifieke projecten of om individuen te ondersteunen. Vooral studenten ontvangen vaak sponsoring, waardoor ze hun studies kunnen voltooien.

Fazenda de Esperança Project

Sinds 2006 omarmt de stichting een nieuw project in Garanhuns, Brazilië: de Fazenda de Esperança voor vrouwen. Hier worden verslaafde vrouwen opgevangen en geholpen om weer geïntegreerd te raken in de maatschappij. De stichting ondersteunt dit project niet alleen financieel maar heeft ook partnerschappen met onderwijsinstellingen om studenten de kans te geven bij te dragen aan de verbetering van de leefomstandigheden op de Fazenda.

Stichting Thaysa is toegewijd aan het bieden van concrete, praktische hulp aan degenen die het nodig hebben, waardoor ze de kans krijgen op een betere toekomst.

© Copyright - Thaysa.nl