Stage 2010

In 2010 hebben Joëlle van der Zee en Daniëlle van der Meule, ook van Pabo Thomas, een begin gemaakt met een nieuw project. Als Pabostudenten wilden zij een bijdrage gaan leveren aan het basisonderwijs in Monteiro, een stadje, dat zo`n 450 kilometer van Natal af ligt.

Eerst wilde ze hun kennis van het Portugees gaan uittesten op Braziliaanse vrienden van de bestuursleden van de stichting Thaysa. Zo hebben ze in ruim een week kennis gemaakt met Ellen en Erik (dat zijn echt Brazilianen), de ouders van Ellen, Fernanda en haar zoontje en ook een ijsverkoper, die ze op het strand ontmoet hadden. In Monteiro aangekomen werden ze in een volle kerk voorgesteld aan de inwoners van Monteiro en vanaf dat moment waren het BN-ers in Brazilië.

In Brazilië is er particulier en openbaar onderwijs. In het openbaar onderwijs moeten de leerkrachten het zonder boeken en materialen doen. Daniëlle en Joëlle hadden geld bijeengekregen door een actie op de Hendrik Boogaardschool in Hellevoetsluis en door een sponsorzwemwedstrijd in Krimpen aan den IJssel. Ze hebben in Brazilië rekenmaterialen gekocht en ontwikkeld. Toen ze dat allemaal bij elkaar hadden, moesten er natuurlijk ook nog kasten gekocht worden.

Vanaf het moment dat het er allemaal was, hebben ze de leerkrachten geleerd hoe de materialen in te zetten zijn. Omdat er nog geld over was, hebben ze ook nog wat lokalen kunnen opknappen door er mooie muurschilderingen aan te brengen. Het muziekminnende gastgezin waar ze al die tijd konden blijven, heeft ervoor gezorgd dat ze vele concerten van Forro-bands (muziek uit het Noordoosten) hebben bezocht. Het hoogtepunt was ongetwijfeld het concert van Banda Magnificos.

Meer informatie? Daniëlle van der Meule: dcvdmeule@gmail.com.

© Copyright - Thaysa.nl