Stage 2007

In mei 2007 vertrokken Marcella Kerster en Marleen Versluis, 3e jaars studenten van Pabo Thomas More uit Rotterdam naar Garanhuns. Dankzij een sponsor actie op de Kardinaal Alfrinkschool in Maassluis, een bijdrage van de Rotary Maassluis en Naaldwijk konden zij hun project gaan uitvoeren.

Ze gingen werken op de Fazenda da Esperança, waar verslaafde vrouwen in een jaar van hun verslaving werden en worden afgeholpen. Voor ze echter aan de gang gingen, mochten ze eerst met alle vrouwen en leidsters mee naar São Paolo (wel 48 uur met de bus!). Daar was een bijeenkomst van alle Fazenda`s da Esperança uit Brazilië. Ook de paus is toen bij de bijeenkomst geweest. Teruggekomen in Garanhuns begonnen ze aan hun project: het opzetten van een bakkerij.

Daarvoor moesten ze een ruimte helemaal leegruimen, schoonmaken en opknappen. Naast al het werk moesten ze zelf de materialen kopen, zoals verf, schoonmaakmiddelen, maar ook een gasoven. Na twee maanden hard werken was de bakkerij klaar en sindsdien kun je in het centrum van Garanhuns vrouwen van de Fazenda tegenkomen, die koek en broodjes verkopen. Hierdoor heeft de Fazenda permanente inkomsten gekregen. Tot op heden worden er dankzij Marcella en Marleen nog dagelijks broodjes en koekjes gebakken en verkocht.

Marcella en Marleen waren de eerste studenten, die in opdracht van de Stichting Thaysa stage liepen in Noordoost Brazilië. Het resultaat was fantastisch, maar daarnaast waren de contacten tussen deze twee jonge vrouwen en de leiding van de Fazenda zo goed, zodat we door konden gaan met de stage internationalisering in Brazilië.

© Copyright - Thaysa.nl