Stage 2008

In september 2008 gingen Susan Jansen, Anouk van Luijk en Tessa Gootjes, CMV- studenten van Hogeschool Rotterdam naar Garanhuns. Door het succes van de bakkerij zag de leiding van de Fazenda da Esperança meer mogelijkheden om geld te verdienen, zodat ze meer vrouwen zouden kunnen opvangen.

Susan, Anouk en Tessa hebben vanaf de eerste dag genoten van de Braziliaanse gastvrijheid en gezelligheid. Zo hebben ze de eerste dagen met veel plezier doorgebracht in Natal en Pipa. Aangekomen in Garanhuns begon gelijk het serieuze werk. Deze studenten waren op het idee gekomen om een kaarsenmakerij aan de Fazenda toe te voegen. Er moest niet alleen een ruimte geschilderd en klaargemaakt worden, maar ook tweedehands meubilair gekocht en opgeknapt worden. Het was heel motiverend om in de stad te zien hoe de koekjes van de studenten van het voorgaande jaar werden verkocht.

Na wekenlang hard werken konden de eerste kaarsen in allerlei maten gemaakt worden. Familie van de bewoners van de Fazenda, bezoekers en soms ook op de markt worden nu de kaarsen verkocht. Naast het harde werken hebben bevriende Brazilianen Susan, Anouk en Tessa meegenomen naar de miljoenenstad Recife, naar het pitoreske Olinda en gezellige uitgaansgelegenheden. Dankzij deze energieke studenten worden er nu wekelijks nieuwe kaarsen gemaakt en verkocht. Er is een reisverslag ter lezing op te vragen bij het bestuur van stichting Thaysa.

Informatie uit eerste hand? Anouk van Luijk: anouk_vanluijk@hotmail.com.

© Copyright - Thaysa.nl