Sponsoractie op de Sint Leonardusschool in Brielle

Anniek en Yvonne hebben de kinderen van de Sint Leonardusschool in Brielle enthousiast gemaakt om geld bij elkaar te lopen en te zwemmen, zodat zij hun projecten in Monteiro en Garanhuns kunnen gaan uitvoeren.

Begin april hebben Yvonne en Anniek aan alle kinderen gepresenteerd wat ze willen gaan doen in Brazilië. Ze hadden een mooie powerpointpresentatie gemaakt en verteld over al het geweldige werk wat door studenten in de voorgaande jaren was gedaan. Ze hebben verteld over de bakkerij, de viskwekerij en de kaarsenmakerij op de Fazenda en al het geweldige werk van Daniëlle en Joëlle op een basisschool. De jonge vrijwilligsters gaan op de Fazenda de voorgaande projecten nalopen en dat wat een opknapbeurt kan gebruiken, opknappen en wat reparaties plegen. Daarnaast gaan ze de crêche op de Fazenda een flinke opknapbeurt geven. Als ze daar tenminste geld voor hebben. Daarnaast gaan ze in Monteiro prentenboeken introduceren op tenminste één school. De prentenboeken staan op usb-sticks. Ze hopen dan ook een paar laptops te kunnen aanschaffen. Op de openbare scholen in Brazilië hebben ze geen prentenboeken, dus moeten ze de leerkrachten leren hoe ze deze nieuwe materialen moeten inzetten. Is er nog geld over, dan kunnen ze ook het kindertehuis in die plaats een flinke opknapbeurt geven.

De kinderen van de Leonardusschool waren enthousiast geworden en wilden wel meehelpen om geld bijeen te krijgen. De jongsten liepen 10 minuten om de school en voor elk rondje kregen ze geld van hun sponsors. De kinderen van de groepen 4 en 5 hebben maar liefst een half uur baantjes gezwommen. Eén leerling heeft  22 baantjes gezwommen; dat was wel erg veel. De oudere kinderen hebben een half uur rondjes rond de school gelopen. Half mei zijn Ayslan en Silvia, vrienden uit Monteiro en Sumé op bezoek in Nederland. Ze gaan dan ook naar de Leonardusschool om het geld in ontvangst te nemen. Als dank gaan ze de kinderen leren hoe ze het beste kunnen dansen op Forro, muziek uit Noordoost Brazilië.

Yvonne en Anniek zijn de kinderen heel erg dankbaar voor hun inzet en voor de gastvrijheid van het team van deze katholieke basisschool. Het enthousiasme van de ouders maakte de actie compleet. Voor informatie en foto`s kunt u terecht bij www.sintleonardusschool.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *