Vrijwilligerswerk 2014

Ola allemaal,

Mijn naam is Marco Schoorl, 27 jaar en wonend te Vijfhuizen. In het dagelijks leven ben ik docent Geschiedenis en Aardrijskunde. Maar daarnaast heb ik ook een rijk vrijwilligersleven.

Zo zet ik mij in voor het plaatselijk jeugdwerk en ben ik als begeleider van een jongerenreis betrokken bij de stedenband die onze gemeente heeft met de stad Cebu op de Filipijnen.

Maar naast dit alles voel ik een diepe band met Brazilië, in 2006 ben ik voor het eerst in Brazilië geweest met een jongerenreis waarbij we ons inzette voor kleinschalige projecten. We hebben er huizen gebouwd, projecten bezocht, vriendschappen gesloten en vooral ervaringen opgedaan.

De begeleider van onze reis vertelde, voorafgaand aan de reis, dat we allemaal een stukje van ons hart zouden verliezen aan Brazilië. Dat vond ik toen wat overdreven maar niks bleek minder waar.

De jaren daarna ben ik meerdere malen naar het noordoosten van Brazilië geweest om vrienden te bezoeken. En vrienden in Nederland te ontvangen.

Een jaar geleden heb ik een rigoureus besluit genomen, ik wil een jaar op reis! Vervolgens heb ik onbetaald verlof aangevraagd, gekregen en contact gezocht met de Stichting Thaysa. De eerste maand  van mijn reis wil ik graag vrijwilligerswerk doen, waarna ik verder ga met mijn reis door Zuid Amerika.

Ik heb enorm veel zin om te gaan en kan eigenlijk niet wachten. Ik tel de weken al af.

Als je mij tijdens mijn reis wilt volgen kan je kijken op: http://dereisvanmarco.waarbenjij.nu/

Marco Schoorl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *