Vrijwilligerswerk vanaf 2012

De stichting Thaysa is zich vanaf 2012 meer gaan richten op vrijwilligerswerk in N.O. Brazilië. Er staat inmiddels een goede organisatie en mensen, die interesse hebben, kunnen meer informatie opvragen. Vrijwilligerswerk wordt door de stichting Thaysa als volgt georganiseerd:

Als iemand interesse heeft om voor enige tijd (variërend van 4 weken tot een half jaar) ondersteunende werkzaamheden te doen voor mensen in Noordoost Brazilië, kunnen ze de volgende diensten afnemen van Stichting Thaysa:

  • Eerst is er een kennismakingsgesprek, waarin je kennis kunt maken met de stichting en haar werk en wij kennis kunnen maken met u/ jou en uw/ jouw ambities
  • U geeft aan welke werkzaamheden u wilt gaan doen in Brazilië (voor welke doelgroep, waar liggen uw interesses en uw kwaliteiten). Als u met kinderen wilt werken, dan kunt u daar geplaatst worden, maar als u goed kunt bouwen, dan wordt u aan een bouwproject gekoppeld.
  • De stichting geeft u gratis een cursus portugees, waardoor u zich in Noordoost Brazilië, waar vrijwel niemand engels spreekt, kunt redden met de taal.
  • Voor projecten die u eventueel gaat opzetten of uitvoeren, zal u ondersteund worden in sponsoracties.
  • Er wordt een door u gewenste verblijfplaats gezocht en aangeboden (bij voorkeur bij een Braziliaans gezin).
  • De reiskosten (vliegreis kost ongeveer € 1000,-) en verblijfkosten zijn voor uzelf.
  • U wordt naar Brazilië begeleid en ondersteund bij het begin van uw werkzaamheden.

Uit verslagen van stages en van vrijwilligers is op te maken dat het een onuitwisbare levenservaring is, die wij je, maar ook de Brazilianen van harte gunnen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *